úterý 4. března 2008

Posledni udalosti a jak to vsechno dopadlo

Takze uz je to udelano, uz je to hotovo. Mam naplanovany posledni tydny meho pobytu v Indii a datum, kdy tuto krasnou zemi opustim. Je to 16.dubna.

20.unora jsem se rozloucila s mymi kolegy. Bylo to opravdu moc mile. Pozvala jsem je na obed a oni mi dali asi 7 indickych filmu (samozrejme s anglickymi titulkami) a dve kucharky, protoze jsem se nekolikrat zminila, ze miluju jejich jidlo. Takze ted se o nej pokusim i doma.

Sef mi napsal prekrasny referencni dopis, ze si ted myslim, ze sezenu praci snad uplne vsude :-) Vsichni byli trochu nameko, takze nezapomenutelne louceni.

Kolegove, s kterymi jsem cestovala denne autobuse, me prekvapili a koupili mi prekrasnou sadu nausnic a nahrdelniku. Ale opravdu nadherny design, ktere neni ani tak indicky, ale je presne podle meho gusta. Dneska jdu s nimi jeste na jedno pivko, nez odjedu.

Hned druhy den jsem se vydala do mezinarodniho centra meditace (tak neco, nevim, jak to mam v cestine popsat). Stravila jsem tam 4 dny, coz bylo hodne zajimave. Prijela jsem jako novy clovek - mirumilovny, uzavreny do sebe, trochu v jinem svete. Kazdopadne uz jsem zase zpet a nic moc se nezmenilo... Naucila jsem se dychaci techniku, kterou se snazim praktikovat kazdy den a uvidim, jestli to bude mit nejake vysledky. Pravda je, ze mam vice energie a melo by to mit vliv skoro na vsechno, co se deje v zivote. Koupila jsem si take spoustu knizek, ktere planuji precist a uvidime, co se v nich dozvim noveho. Potkala jsem se s novymi lidmi, coz bylo super. Na pokoji jsem byla s Ruskou, tak jsme si dobre popovidali (samozrejme anglicky, i kdyz ji to obcas ujelo na rustinu, to asi ze vypadam jako z Ruska). Se vsemi jsme stale v kontaktu.

Potom jsem se vydala k mori, coz byla opet nadhera. Tak nadherna plaz. Uz se mi ani nechce jezdit do Italie, Chorvatska a tak, protoze to se proste neda srovnat. Mela jsem domecek primo na plazi s vyhledem na more, proste nic lepsiho jsem si ani nemohla prat. Bohuzel jsem se moc nevyspala, protoze v noci pekne mrzlo (teda na ty pomery, stale bylo asi 15 nebo 20). Takze jsem to dohnala pres den na pisku. Pujcila jsem si taky kajak a jela se podivat na delfiny. To bylo fakt super. Byla jsem sama uprostred more a kolem me delfini. To nemelo chybu, normalne jsem slysela, jak frkaji pri nadechovani.

A ted jsem opet v realite. Musim balit a premyslet, co si vzit s sebou na dlouhy vylet, co poslat domu a co si nechat u Petiho, se kterym se potkam v Delhi a u ktereho si muzu neco nechat. Za to jsem fakt vdecna, protoze by to bylo jinak o moc komplikovanejsi.

V sobotu tedy letim do Delhi, stravim den s Petim a v nedeli mam schuzku s lidmi, se kterymi pojedu na tritydenni vylet po severni Indii. Tuhle cestovku nasla kamaradka, ktera pojede taky. Je to firma z Australie a mela by byt velmi dobra, tak snad se to potvrdi. Kamaradka Vanessa nechtela cestovat 5 tydnu na vlastni triko se mnou, takze prvni tri tydny pocestujeme se skupinou a pak dva tydnu spolu nebo mozna s nekym, koho potkame cestou.

Kazdopadne se moc tesim, bude to super zazitek a za pet tydnu pokryjeme vetsi cast severni Indie. Nejvice se tesim na noc stravenou v pousti a na zname Varanasi. Potom snad na Himaleje, kam planujeme cestu potom.

Dobrodruzstvi a odhalovani taju severni Indie zdar!

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Teda to vsechno zni nadherne :) Tak at ti to vse podle planu vyjde. Co nahodit i nejake fotky?

Lucka řekl(a)...

Jo, jo, diky moc. Snad se podari. Fotky jsem planovala, ale bohuzel mam mizerny pristup na net a jde to tak pomalu, ze to za to nestoji. Takze bude az osobni prezentace v Praze. Ale o to lepsi a s komentarem :-)

Petra řekl(a)...

Ahojda Luci! Gratuluju k uspesne spln ene pracovni misi a preju super cestovani! Davej na sebe pozor :)). Pa, P.