úterý 18. března 2008

Udaipur – Benatky vychodu

V nedeli navecer jsme prijeli do Udaipuru, coz by melo byt snad nejromantictejsi mesto Indie a take se mu rika Benatky vychodu.
Jsou tu dve jezera. Na jednom je palac, ktery je prestaveny na hotel, ktery bohuzel neni pro nase penezenky, takze bydlime v peknem a utulnem domacim ubytovani.
V Udaipuru travime dva dny, ale je tu tolik aktivit na podnikani, ze jsme si rikali, ze nevime, co podnikneme drive.
Prvni den jsme navstivily (opet skupina starsich, jak jinak) mestsky palac, kde jsme pobyly asi 2 hodiny a take chram, kde se zrovna modlili.
Ja jsem se pak rozhodla, ze pujdu na hodinu kresleni. Ano, kresleni, ctete dobre. Je to tady zname pro svoje malby na platno a tak a je tu spousta umelcu. Takove obchudky jsou na kazdem rohu, takze jsem si rikala, proc to nezkusit. Trvalo to dve hodiny, za ktere jsem vyprodukovala jednoho slona. Muzete se presvedcit na fotce, jestli ze me bude umelec nebo ne….
Vecer jsme se potloukaly ulicemi a navstivily restauraci, ze ktere byl krasny zapad slunce. Dneska rano jsme se rozhodli (ano, i jeden z chlapcu se toho zucastnil) navstivit hodiny vareni. Maminka by na me byla pysna, ze? Trvalo to 3 hodiny, za ktere jsme uvarili 7 jidel, takze az se vratim, prichystam urcite nejake indicke pohosteni. Jen se bojim, ze nenajdu takove koreni a v baglu uz mi opravdu moc mista nezbyva. Ale neco urcite vymyslim. Vecer jsme navstivily Monsoom palac, ktery je na vrcholu hory, z ktereho byl neuveritelny vyhled na cele mesto obklopene horami a pekny pohled na zapad slunce. Natacela se tu Chobotnicka (James Bond).
Zitra vyrazime brzy rano (6 hodin, auuuuu) do Puskaru, ktery je posvatny a neni tam povolen alkohol (nase mladsi populace bude trpet a nebo vynaleznou cestu, jak si alcohol obstarat). Ja uz tam sice byla, ale je to opravdu moc hezke misto, takze se tam tesim.

Pohled na mesto

Palac
Zahrada, kterou jsme take navstivily

Se slonem - pri prvnim kontaktu jsem se opravdu bala (kouknete na ten vyraz :-)

Ale chlapik mi vysvetlil, ze se neni ceho bat a hned jsme byli se slonem kamosi

Vodni palac

Ma hodina kresleni

Muj vytvor

Toto byla predloha

Muj vytvor dle predlohy

Ranni prani pradla u jezera

Hodina vareni

Priprava chapatti

Pohled na mesto z Monsoom palace


Žádné komentáře: