úterý 8. dubna 2008

Risikhes - centrum jogy

Nase posledni stanice nese jmeno Risikhes, coz je svetove centrum jogy. Jezdi sem lide z celeho sveta se jogu ucit nebo ji ucit. Proto jsme se rozhodly, ze tady stravime cely tyden a budeme na zaver relaxovat. A Risikhes nas nezklamal. Je to poklidne mestecko s rekou Ganga, ktera je tady opravdu cista, a take s horami v pozadi.

Ja se rozhodla navstevovat kurzy jogy. Je to vlastne petidenni kurz a jelikoz jsem jediny student, mam ucitele jen a jen pro sebe. Kazdy den me vytahuje, ze si z nej delam srandu, ze me muci. Ono to teda opravdu vypada jak v tech filmech, kde vazali lidi za nohy a ruce a pak je natahovali. Kazdopadne je super, ze se mi muze plne venovat a ziskam tak zaklady jogy a budu moci pokracovat doma.

Jinak je tu vyborne jidlo vseho druhu, takze si opravdu uzivame v restauracich s vyhledem na reku a hory.

Byly jsme se take podivat na trhu, ale nic moc jsme neobjevily. Take jsme se rozhodly vydat raftovat, coz byl super zazitek. Tady jezdi skoro kazdy a kancelare, ktere to zprostredkovavaji jsou na kazdem rohu. Priroda byla neuveritelna, to by ani clovek nerek, ze to muze najit v Indii. Voda byla obcas divocejsi, ale o to to bylo zajimavejsi. Na konci jsme byli pekne unaveni, ale hodne spokojeni.

Risikhes byl opravdu krasne mesto, kde se da odpocivat klidne mesic. No neberte to - krasny pohled na hory, reku, dobre jidlo, moznost jogy, raftingu a dalsich aktivit, spousta zajimavych lidi a proste pohoda jazz..........


Pohled na Risikhes

Pripravena na rafting

Posledni skupinove foto pred nasednutim na raft. To se vsichni jeste usmivali.....

Jiz po zvladnuti nekolika pereji. Usmev stale pretrvava, i kdyz uz je trochu umely.

Prestavka na svacinku, nacerpani energie, cigaretku atd. proste podle libosti.

Nas instruktor si o prestavce proste skocil.

Muj ucitel jogy, ktery se mi naplno venoval, jelikoz jsem byla jeho jediny student.

Toto je prosim predpovidac budoucnosti. Nikdo nam ale predtim nerekl, ze to predpovida v hindi a ne v anglictine. Zaplatit jsme samozrejme museli :-(

Vylet na druhy breh Gangy.

Me oblibene izraelske jidlo - pita, humus, falafel, hranolky a salat. Mnam........

Muj oblibeny napoj Lemon Mint, ktery chutna jako nealkoholicke Mochitto.

Žádné komentáře: