čtvrtek 30. srpna 2007

Navsteva u Deepaka

Hned prvni nedeli jsem byla pozvana na pravy indicky obed ke svemu kamaradovi Deepakovi, ktery byl pro zmenu na praxi v Praze pred 2 roky. Deepak me vyzvedl a odvezl si me na jeho nablyskane motorce, zatimco jeho zena me hned po prijezdu vitala s otevrenou naruci. Prvne jsem dostala predkrm v podobe jablka a hrusky nakrajenych na platky. Potom nasledoval indicky obed a pote jsme se vrhli na sledovani jejich svatby, ktera se uskutecnila loni v prosinci. Svatba trvala asi 3 dny a zaznam nastesti zkrouhli na 5 hodin. No, ono i tech 5 hodin bylo docela dost. Nejake casti jsme preskocili, takze z toho byly asi 4 hodiny, ale stejne mi to dalo zabrat. Ne, ze by to bylo nezajimave, ale jednu vec delali vzdycky asi pul hodiny a porad tancili a zpivali. Ten jejich tanec pritom vypadal, jak kdyby dostali 220 elektickym proudem. Nic ve zlem. Ale zazitek to byl pekny. Hlavne je ten svet fakt maly. Kdo by to byl rekl, ze se jeste nekdy setkame a dokonce u neho doma a s jeho zenou.


Koupili pro me kokosovy orech, ktery prodavaji poulicni pokrikovaci. V Bangalore je hrozne moc kokosovych palem (coz je mimochodem nadhera) a tak prodej orechu frci. Useknou nahore vrsek a pak muzete pit kokosove mleko, ktere je velmi zdrave. Casem se z neho stane orech, ktery zname z nasich obchodaku. Tohle je primo ze stromu.


Deepak s jeho zenou a s obedem, ktery pro nas zenuska pripravila.



Zenuska byla hrozne mila. Dokonce se se mnou nakonec rozloucila evropskym zpusobem (pusy na tvare). Sice moc neumi anglicky, ale kucharka je to vyborna. Dobre si Deepak vybral. Btw ceka miminko, takze budou mit v lednu prirustek do rodiny.

Žádné komentáře: